Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk? Gewoon doen!

Een wereld zonder vrijwilligers is niet meer in te denken. In Nederland zijn ruim 7 miljoen mensen bezig met ‘hun’ samenleving. Ook in de gemeente Barneveld tellen wij gelukkig vele vrijwilligers die zich actief inzetten.

Welzijn Barneveld is een organisatie die jarenlange ervaring heeft op het terrein van vrijwilligerswerk. We begeleiden potentiële vrijwilligers in hun zoektocht naar een geschikte vrijwilligersfunctie. Daarnaast bieden wij organisaties de mogelijkheid om hun vrijwilligersvacatures via onze online vacaturebank aan te bieden.

Binnen Welzijn Barneveld zijn vele vrijwilligers actief binnen de verschillende projecten waarbij hulp aan burgers wordt geboden. Denk aan het Maatjesproject, Vriendenkringen, Automaatje, Informele hulp en de ondersteuning van (jonge) mantelzorgers.

Vacaturebank
Bent u geïnteresseerd in vrijwilligers werk? Meld u dan snel aan bij onze vacaturebank en bekijk het aanbod! Heeft u iets op het oog, maar staat deze vacature er niet bij? Neem contact met ons op en wij bekijken graag met u de mogelijkheden.

Inloopspreekuur
Elke dinsdagmiddag bent u tussen 14.00 – 16.00 uur welkom om binnen te stappen met vragen over vrijwilligerswerk. Lukt het u niet om dan te komen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Heeft u een vraag op het gebied van vrijwilligerswerk?
Wij geven u graag meer informatie en advies op het gebied van vrijwilligersbeleid, gemeentelijke procedures, fondsenwerving, werving van vrijwilligers, rechten en plichten van vrijwilligers, verzekeringen, belastingen, financiën, begeleiding en werken met behoud van uitkering.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

27 juni 2017

Het soms ook de moeilijke momenten in het leven waarop vrijwilligers besluiten zich in te zetten voor de ander. Lees hier het artikel: ‘Er zijn voor iemand die overlijdt’.  

Sterke mannen en vrouwen aan de slag

9 mei 2017

Omdat vorig jaar zo’n succes was, komen ook dit jaar weer zo’n 70 militairen vrijwilligerswerk doen voor organisaties uit de gemeente Barneveld. Het gaat om militairen van de Generaal Kootkazerne, die ingelijfd zijn bij Bevoorrading en Transport Commando. De meeste militairen zullen deze week aan de slag. Zo zijn een aantal pelotons vandaag aan de …

Verse maaltijd van Welzijn Barneveld voor ouderen en mantelzorgers een succes

11 april 2017

Voor veel ouderen is ook in 2017 het langer zelfstandig thuis blijven wonen een veel besproken onderwerp. Er wordt door de overheid steeds meer zelfstandigheid van ouderen verwacht. Maar wat als het bereiden van een maaltijd niet meer zelfstandig lukt? Wat zijn de mogelijkheden voor ouderen en moet er veel geregeld worden? “Een verse en …

Gezocht: vrijwilligers voor de BoodschappenPlusBus

6 april 2017

Wij zoeken twee enthousiaste accurate collega’s voor de BoodschappenPlusbus op de maandag en/of de donderdagmorgen. De werkzaamheden bestaan uit het aannemen van de telefoon, het inboeken en regelen van deelnemers en activiteiten en het inplannen van chauffeurs en begeleiders. Computervaardigheid is gewenst. De tijdsduur is ongeveer 8 uur per week. Heeft u interesse mail dan …

Neem contact op met


Laat mij terug bellen
Jouw leven moesten wij loslaten. In ons leven houden we jou altijd vast.
Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze lieve collega Frieda Tahamata. Met grote toewijding heeft ze haar taak als mantelzorgconsulent vervuld bij Welzijn Barneveld. Zij was voor ons een zorgzame, trouwe en liefdevolle collega. We zijn dankbaar dat we met haar hebben mogen werken en zullen haar enorm missen.
Er is mogelijkheid tot het tekenen van het condoleanceregister bij Welzijn Barneveld, aan de Wilhelminastraat 12 op werkdagen van 9.00-15.00 uur.
Frieda Tahamata
Houdt u de nieuwsberichten op onze website in de gaten voor meer informatie over de troost- en afscheidsdienst.