Training & Advies

 

Training & Advies

Van leren word je wijs

Investeren deskundigheidsbevordering
Alle veranderingen en nieuwe taken die de drie decentralisaties (AWBZ, Jeugd, Participatie) met zich mee brengen, vragen om een investering in opleidingen en (zinvolle) ervaringstrajecten voor (de ontplooiing en ontwikkeling van) hulpvragers, werkzoekenden, mantelzorgers, vrijwilligers en werkgevers. Dit moet bijdragen tot verhoging van hun kennis en vergroting van hun deskundigheid.

Meer met vrijwilligers
De focus op vrijwillige inzet groeit, niet alleen bij overheden, maar ook bij bedrijven en burgers. De aandacht voor vrijwillige inzet neemt de komende jaren toe. Welzijn Barneveld ziet dat burgers en subsidieverstrekkers steeds meer eisen stellen waar vrijwilligerswerk aan moet voldoen. Zij vragen om transparantie en professionaliteit.

Om de ontwikkelingen de baas te blijven moeten organisaties hierop inspelen. Een logische reactie is dat zij op hun beurt meer eisen gaan stellen aan de interne werkwijze en de capaciteiten van de mensen die binnen de organisatie werkzaam zijn, als betaalde of vrijwillige kracht. Kortom, het vrijwilligerswerk professionaliseert.

Ondersteuning door Training & Advies
Welzijn Barneveld ziet het als haar taak om vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke organisaties daadkrachtig te ondersteunen bij deze professionaliseringsslag. Onze bijzondere aandacht gaat uit naar het aanbieden van training en advies op maat. Welzijn Barneveld werkt hierin samen met andere maatschappelijke partners.

Wij houden u hier graag op de hoogte van onze kennisaanbod.

 

Ontmoeting tussen financiers en maatschappelijke organisaties.

2 maart 2017

NOV verkent met de leden de mogelijkheden van (alternatieve) vormen van bekostiging. Welke financier maakt het mogelijk de eigen ambities uit te kunnen voeren? En wat kun je daar zelf beter en anders in doen? Graag nodigen we je uit voor de derde bijeenkomst in een cyclus van vier. Deze bijeenkomsten zijn los van elkaar …

Nieuwsbrief maart 2017

28 februari 2017

De eerste nieuwsbrief van 2017 is uit met daarin o.a. – Wijzer met Geldwijs – Nieuwe medewerker Duoproject – Burenhulpteams – Een waardig afscheid. Lees hier de nieuwsbrief    

Training ontwikkelingsgericht coachen

22 februari 2017

Afgelopen week hebben 13 deelnemers de training ontwikkelingsgericht coachen afgerond. Tijdens deze training leerden de deelnemers een methode waarbij ze mensen kunnen helpen hun praktische doelen zelf te bereiken en tegelijk te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De groep bestond uit vrijwilligers als ook professionals. Ook interesse in het volgen van een training ontwikkelingsgericht coachen? …

Nomineer dé Jonge Vrijwilliger van 2017!!

16 februari 2017

Kent u een jongere die een belangrijke rol speelt voor kinderen of anderen? Wie doet stil maar goed werk voor uw club of vereniging? Of weet u een jongere die zich al lang belangeloos voor een ander inzet? Deze jongere kunt u nu nomineren voor de ‘Jan van Schaffelaarpenning’! Aandachtspunten: • Leeftijdsgrens is 25 jaar. …

Neem contact op met


Laat mij terug bellen
Jouw leven moesten wij loslaten. In ons leven houden we jou altijd vast.
Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze lieve collega Frieda Tahamata. Met grote toewijding heeft ze haar taak als mantelzorgconsulent vervuld bij Welzijn Barneveld. Zij was voor ons een zorgzame, trouwe en liefdevolle collega. We zijn dankbaar dat we met haar hebben mogen werken en zullen haar enorm missen.
Er is mogelijkheid tot het tekenen van het condoleanceregister bij Welzijn Barneveld, aan de Wilhelminastraat 12 op werkdagen van 9.00-15.00 uur.
Frieda Tahamata
Houdt u de nieuwsberichten op onze website in de gaten voor meer informatie over de troost- en afscheidsdienst.