Sociale Samenhang

Voor elkaar, met elkaar

Eén van de speerpunten van Welzijn Barneveld is het versterken van de sociale samenhang in wijken, dorpen en buurten. Het is belangrijk dat mensen zich veilig en vertrouwd voelen in hun buurt. De één heeft veel binding met de buurt, een ander vindt het juist prettig om op zichzelf te zijn en dat mag. Zoveel mensen, zoveel wensen. Samenleven in de buurt is een kunst. Welzijn Barneveld zet zich met ‘In de Buurt’ graag in voor sociaal sterke wijken, dorpen en buurten.

Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woon- en leefomgeving. Welzijn Barneveld ondersteunt daarom initiatieven van buurtbewoners om de buurt sociaal sterk te maken. Dit gebeurt onder andere met het Buurtbudget. Als de leefbaarheid in een buurt onder druk komt te staan, onderneemt Welzijn Barneveld actie. Er wordt nauw samengewerkt met allerlei instanties, denk aan Woningstichting Barneveld, gemeente Barneveld, het onderwijs, politie en zorginstellingen. Wanneer er langdurige spanningen of conflicten zijn tussen buurtbewoners, kan Buurtbemiddeling worden ingezet.

.

Online! | Nieuwsflitsen Dichtersbuurt & Bloemenbuurt

2 oktober 2017

Er verschenen 2 Nieuwsflitsen voor de Dichtersbuurt en de Bloemenbuurt. Download ze hieronder! Dichtersbuurt, De Lors & Staatsliedenwijk Oldenbarneveld & Bloemenbuurt Vindt u het fijn om deze nieuwsbrieven in uw eigen mailbox te ontvangen? Laat het dan even weten aan Willeke Heijkoop, w.heijkoop@welzijnbarneveld.nl.

Geslaagde Burendag op Valkhof III

25 september 2017

Op zaterdag 23 september was het Burendag! Op het derde hofje van het Valkhof was dat een reden voor een gezellig samenzijn. Het zonnetje, de verse koffie van buurvrouw Annet, de cake van buurman Henk, de hulp van buurvrouw Marjanne en de gezellige spelletjes droegen bij aan een middag vol plezier! Wat deed u op Burendag? …

Geslaagde Toer Ontmoet met veel gezelligheid!

25 september 2017

Philadelphia en Welzijn Barneveld kijken terug op een geslaagde Toer Ontmoet. Afgelopen zaterdag 23 september namen ruim 75 fietsers deel aan deze fietstocht langs verschillende ontmoetingsplekken in Barneveld en Voorthuizen. Perron 16, Zorgboerderij ‘t Paradijs, Pluktuin Voor Jou, de Zevende Hemel en NeboPlus hielden open huis. Er was tijd voor ontmoeting, koffie, thee, koek, soep …

Geslaagde Buurtbraderie aan de Slotstraat!

11 september 2017

Op zaterdagmiddag 9 september was het tijd voor de Buurtbraderie aan de Slotstraat in Barneveld. Met zo’n 15 kleedjes en 12 kramen, een koffiehoek, een knutseltent en gratis schminken konden we rekenen op een grote groep buurtbewoners die even kwamen snuffelen. Wat hadden we een geluk met het weer! De dag begon nat, maar toen …

Neem contact op met


Laat mij terug bellen
Jouw leven moesten wij loslaten. In ons leven houden we jou altijd vast.
Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze lieve collega Frieda Tahamata. Met grote toewijding heeft ze haar taak als mantelzorgconsulent vervuld bij Welzijn Barneveld. Zij was voor ons een zorgzame, trouwe en liefdevolle collega. We zijn dankbaar dat we met haar hebben mogen werken en zullen haar enorm missen.
Er is mogelijkheid tot het tekenen van het condoleanceregister bij Welzijn Barneveld, aan de Wilhelminastraat 12 op werkdagen van 9.00-15.00 uur.
Frieda Tahamata
Houdt u de nieuwsberichten op onze website in de gaten voor meer informatie over de troost- en afscheidsdienst.