Start cursus Leren werken met de digitale overheid

 

Start cursus Leren werken met de digitale overheid

15 januari 2018

Het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, belastingaangifte; bijna alle overheidszaken regelt u tegenwoordig via internet en met een DigiD. Heeft u moeite met het omgaan met overheidswebsites? Volg dan de cursus Leren werken met de digitale overheid.

 

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

-het aanvragen en gebruiken van DigiD;
-het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites;
-het aanvragen van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak;
-het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid);
-het gebruik van Regelhulp.

Werkwijze
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur (19.00-21.00 uur). Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. De cursus wordt gegeven door 2 gecertificeerde docenten. U gaat zelf oefenen. Voorwaarde is daarom dat u kunt werken met een computer. Als u dat nog niet kunt verwijzen we u graag naar de computercursus Klik & Tik. De cursus Leren werken met de digitale overheid maakt ook gebruik van de site van de gemeente Barneveld.

Deelname is gratis. Wij vragen een eenmalige bijdrage van €15,00 voor het werkboek. Deelname is op volgorde van inschrijving. Deze cursus komt tot stand in samenwerking met Stichting Digisterker en de gemeente Barneveld.


Aanmelden
De cursus start op 13 februari. De overige bijeenkomsten zijn op 20, 27 februari en 6 maart. Tijdstip: 19.00-21.00 uur. Opgeven kan aan de balie in de Bibliotheek Barneveld, Nieuwstraat 29, di t/m za vanaf 14.00 uur. U kunt ook bellen met 0342-403 483, di t/m za vanaf 11.00 uur.

_______________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kijkt u op de website van Bibliotheek gemeente Barneveld, www.bibliotheekbarneveld.nl. Of neem contact op met Mandy Boerboom, Marketing & Communicatie, tel.: 0342 – 403 483.

Leer jongeren het verschil te maken!

19 februari 2018

Ook dit jaar gaan alle derdejaarsleerlingen Havo/VWO van het JFC proeven aan vrijwilligerswerk: Proefwerk! Dit festijn staat op de planning van 22 – 25 mei 2018. Biedt u deze jongeren ook een kijkje in uw organisatie of vereniging?   Proefwerk houdt in dat alle derdejaars leerlingen Havo en VWO gaan ‘proeven’ aan vrijwilligerswerk. Het is …

Oud-Hollandse spelen bij De Jeugd van Toen

15 februari 2018

Elke dinsdagmiddag wordt er van 15:00-16:45 iets leuks georganiseerd op het Dorpsplein van Ruimzicht. Iedereen die zich rekent tot De Jeugd van Toen is welkom. Dinsdagmiddag 13 februari hebben we oud-Hollandse spelen gedaan. Er stonden sjoelbakken, een balspel, domino en andere spellen. Het was een erg gezellige middag! De agenda voor de rest van de …

AutoMaatje valt in de prijzen

13 februari 2018

Project ANWB AutoMaatje heeft de publieksprijs gewonnen bij vrijwilligersprijzen.nl De foto’s van de uitreiking vindt u hier. Ook is AutoMaatje te gast geweest bij Tijd voor Max. De uitzending vindt u hier.  

MamaCafé in Bronveld

31 januari 2018

Het mama café is een plek waar je elke laatste maandagochtend van de maand (van 09.30-11.30)  terecht kan met je kindje(s) tot 4 jaar. Afgelopen keer (29 januari) kwam Nienke Koops van het CJG Barneveld  wat vertellen over de peuterpubertijd.  Kinderen in de peuterpubertijd (+/- 2 jaar) zijn niet altijd de makkelijkste. Hoe ga je …

Neem contact op met


Laat mij terug bellen
Jouw leven moesten wij loslaten. In ons leven houden we jou altijd vast.
Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze lieve collega Frieda Tahamata. Met grote toewijding heeft ze haar taak als mantelzorgconsulent vervuld bij Welzijn Barneveld. Zij was voor ons een zorgzame, trouwe en liefdevolle collega. We zijn dankbaar dat we met haar hebben mogen werken en zullen haar enorm missen.
Er is mogelijkheid tot het tekenen van het condoleanceregister bij Welzijn Barneveld, aan de Wilhelminastraat 12 op werkdagen van 9.00-15.00 uur.
Frieda Tahamata
Houdt u de nieuwsberichten op onze website in de gaten voor meer informatie over de troost- en afscheidsdienst.