Koningin Máxima bezoekt Trots & Toekomst

 

Heeft u vragen?

Koningin Máxima bezoekt Trots & Toekomst

001 HMK  bezoek Welzijn Barneveld

Op 17 november bracht Koningin Máxima een werkbezoek bij Welzijn Barneveld. In twee gesprekken werd ze geïnformeerd over het project Trots & Toekomst en wilde ze alles weten over de stand van zaken. Allereerst ging ze in gesprek met de medewerkers rond het project, de burgemeester, wethouder en beleidsambtenaren. Er werd doorgesproken over welke jongeren bij uitstek de ondersteuning van Trots & Toekomst kunnen gebruiken. Jongeren die vastlopen met een opleiding en met lichte ondersteuning zelf weer verder kunnen. Maar ook jongeren die op veel meer gebieden niet zelfstandig verder komen en langere tijd mentoring nodig hebben, soms gecombineerd met professionele hulpverlening. De Koningin was daarnaast geïnteresseerd in hoe de samenwerking met de gemeente, scholen en andere organisaties verloopt. Ze benadrukte het belang van deze samenwerking en dat jongeren tijdig via gemeente en scholen bij het project worden aangemeld. Zo kan mentoring zo veel mogelijk preventief worden ingezet.

Ook ging de Koningin in gesprek met jongeren en vrijwilligers. Naast het horen van de verhalen wilde ze van jongeren weten hoe het kwam dat toen een mentor werd ingezet dingen weer lukten.

De Koning en Koningin zijn als beschermpaar van het Oranje Fonds nauw betrokken bij de projecten die door het fonds worden ondersteund. Zij willen door hun betrokkenheid de projecten inspireren en helpen zich verder te ontwikkelen. Trots & Toekomst is opgezet met de ondersteuning van het Oranje Fonds.

006 HMK  bezoek Welzijn Barneveld

018 HMK  bezoek Welzijn Barneveld

Neem contact op met


Laat mij terug bellen