Ik wil iets betekenen voor jongeren!

 

Heeft u vragen?

Ik wil iets betekenen voor jongeren!

Wat kan ík doen en wat wordt er van mij verwacht?

Als mentor help je een jongere op weg door je eigen kennis en ervaringen te delen en te fungeren als voorbeeld voor een jongere. In die rol verleen je op een praktische manier ondersteuning en hulp. Het is de bedoeling dat je als maatje samenwerkt met de jongere en op deze manier de kansen voor hem of haar worden vergroot en hij of zij in staat is kansen te benutten.

Voorbeelden van ondersteuning door een mentor zijn coachen bij het zoeken van een baan of opleiding, uitleg en feedback geven over het schrijven van een sollicitatiebrief, samen de mogelijkheden voor zelfstandig wonen uitzoeken, een jongere aanleren hoe hij/zij een overzicht van inkomsten en uitgaven maakt, een luisterend oor zijn en coachen bij het aangaan van nieuwe sociale contacten.

De duur van een mentortraject is variabel tussen circa 2 en en 18 maanden en kost per week gemiddeld 2 uur van je tijd. Als mentor spreek je wekelijks of tweewekelijks af met de jongere en heb je regelmatig contact via WhatsApp, email of telefoon.

De keuze welke jongere je gaat ondersteunen wordt samen met je gemaakt. We kijken nauwkeurig of een jongere met je matcht en het mentortraject gaat pas van start wanneer je er zelf van overtuigd bent dat de match tussen jou en de jongere succesvol is.

Wil je ons als mentor komen aanvullen, om nog meer jongeren een passende mentor te bieden en hen in staat te stellen succesvol te zijn?! Klik op het blok hiernaast en daarna op het emailadres. Vul je gegevens in, dan neemt Arjen of een collega zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken!

Neem contact op met


Laat mij terug bellen