Trots & Toekomst

 

Trots & Toekomst

Heeft u vragen?

Trots & Toekomst

De jeugd heeft de toekomst

Jongeren
Voor de toekomst van jongeren is het essentieel dat zij zelfredzaam zijn op allerlei levensgebieden, zoals het behalen van een diploma, zelfstandig wonen, sociale contacten, wat je in je vrije tijd doet, enz. Voor niet alle jongeren is dit vanzelfsprekend. Sommige jongeren hebben moeite met één of meer dingen. Ze vinden het lastig zich te ontwikkelen en bereiken niet wat ze willen bereiken.
In het project Trots & Toekomst worden jongeren vanaf 13 jaar ondersteund door een mentor. Met deze ondersteuning kunnen ze hun ontwikkeling een boost geven en krijgen ze een groter en beter toekomstperspectief.

Mentor
De mentor is een vrijwilliger die passie heeft voor jongeren. Hij of zij geeft uitleg, gaat mee naar afspraken, coacht, luistert en helpt belemmeringen weg te halen. Bij allerlei verschillende vragen en problemen kan een mentor geschikte ondersteuning geven. De jongere bepaalt wat hij of zij wil bereiken en hoe een mentor hem of haar hierbij kan ondersteunen. Natuurlijk is het erg belangrijk dat jongere en mentor goed bij elkaar passen.

Projectcoördinator
Jongere en mentor worden gematcht door de projectcoördinator. Bij de kennismaking kijkt hij of er een klik is. Dit hangt af van interesses, voorkeuren en de achtergrond van hen beiden. Als beiden het zien zitten gaat het mentortraject van start. De projectcoördinator coacht daarbij de mentor en heeft wanneer nodig contact met de jongere via WhatsApp, telefoon of email.

Bekijk hier de jongerenfolder.

Neem contact op met


Laat mij terug bellen
Jouw leven moesten wij loslaten. In ons leven houden we jou altijd vast.
Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze lieve collega Frieda Tahamata. Met grote toewijding heeft ze haar taak als mantelzorgconsulent vervuld bij Welzijn Barneveld. Zij was voor ons een zorgzame, trouwe en liefdevolle collega. We zijn dankbaar dat we met haar hebben mogen werken en zullen haar enorm missen.
Er is mogelijkheid tot het tekenen van het condoleanceregister bij Welzijn Barneveld, aan de Wilhelminastraat 12 op werkdagen van 9.00-15.00 uur.
Frieda Tahamata
Houdt u de nieuwsberichten op onze website in de gaten voor meer informatie over de troost- en afscheidsdienst.