Steunpunt vrijwilligerswerk

 

Steunpunt vrijwilligerswerk

Heeft u vragen?

  • Hallo wereld!
    Janita Aalbersberg Projectcoördinator Steunpunt vrijwillige inzet en Maatschappelijke stage
    Janita Aalbersberg Projectcoördinator Steunpunt vrijwillige inzet en Maatschappelijke stage

Steunpunt vrijwilligerswerk

Vrijwilligers maken het verschil

Een wereld zonder vrijwilligers is niet meer in te denken. Vrijwilligerswerk is voor mensen een zinvolle vrijetijdsbesteding, structurering van de dag en/of een opstap naar betaald werk, maar bovenal voor veel mensen een leuke hobby. Het geeft voldoening, vergroot uw sociaal netwerk en uw maatschappelijke betrokkenheid.

Vrijwilligers hebben diverse motieven voor hun onbetaalde bijdrage. De één wil naast zijn betaalde baan of het ‘moeder’ zijn graag een bijdrage leveren aan de samenleving. De ander wil zich nuttig maken omdat hij/zij geen betaalde baan kan vinden en een uitkering ontvangt. Weer anderen willen na pensionering nog actief blijven en iets voor de samenleving blijven betekenen. Voor alle vrijwilligers geldt echter dat zij een prettige werksfeer zoeken, een duidelijke taak, inzet die bij hen past en een plek waar zij plezier hebben.

Er zijn veel mogelijkheden binnen vrijwilligerswerk. Zo kunt u bijvoorbeeld eenmalig iets betekenen voor een ander. Heeft u meer tijd, dan kunt u ook wekelijks bij een organisatie of particulier aan de slag om ondersteuning te bieden.

Welzijn Barneveld helpt u graag bij uw zoektocht naar een passende vrijwilligersfunctie.

Neem contact op met


Laat mij terug bellen
Jouw leven moesten wij loslaten. In ons leven houden we jou altijd vast.
Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze lieve collega Frieda Tahamata. Met grote toewijding heeft ze haar taak als mantelzorgconsulent vervuld bij Welzijn Barneveld. Zij was voor ons een zorgzame, trouwe en liefdevolle collega. We zijn dankbaar dat we met haar hebben mogen werken en zullen haar enorm missen.
Er is mogelijkheid tot het tekenen van het condoleanceregister bij Welzijn Barneveld, aan de Wilhelminastraat 12 op werkdagen van 9.00-15.00 uur.
Frieda Tahamata
Houdt u de nieuwsberichten op onze website in de gaten voor meer informatie over de troost- en afscheidsdienst.