Basisonderwijs

 

Heeft u vragen?

  • Hallo wereld!
    Christina Mourits Projectcoördinator Geldwijs / Projectmedewerker MaS en steunpunt Mantelzorg
    Christina Mourits Projectcoördinator Geldwijs / Projectmedewerker MaS en steunpunt Mantelzorg

Basisonderwijs

Schooljaar 2017-2018

Het aanbod voor het basisonderwijs bestaat uit een gastles en een theatervoorstelling.

Gastles
De gastles vindt plaats op school. Hierin wordt door middel van een spel aandacht gegeven aan de volgende thema’s:

  • Geschiedenis van geld
  • De bank
  • Sparen & lenen
  • Inkomsten & uitgaven
  • Reclame

Bij de vormgeving van het aanbod is gebruik gemaakt van verschillende methoden om de gastles zo goed mogelijk bij de leerlingen aan te laten sluiten.

Klik hier voor de voorbereidende opdracht. Deze opdracht is niet verplicht, maar kan gedaan worden als voorbereiding op de gastles.
Klik hier voor het antwoordenblad van de opdracht.

Theatervoorstelling
Op 16 november 2017 en op 12 maart 2018 (Week van het Geld) wordt de theatervoorstelling ‘Omgaan met Geld’ aangeboden in het Schaffelaartheater. Deze interactieve voorstelling wordt gegeven door ‘Mike-E & Spike-Y’.
In de voorstelling wordt op een aansprekende manier aandacht besteedt aan thema’s als geld verdienen, uitgeven en kopen op afbetaling. De leerlingen worden bij de voorstelling betrokken en gevraagd mee te denken. Tijdens de voorstelling wordt er een korte quiz gespeeld met de jongeren. De leerlingen zullen kennis maken met: ´de MoneY Man´; een superheld met verstand van geld die adviseert over de uitgaven. Kortom; een interactieve en aansprekende voorstelling voor leerlingen! Op het aanmeldformulier kunt u aangeven van welke voorstelling u gebruik wilt maken.

Aanmelden
Het onderstaande aanmeldingsformulier is bedoeld voor basisscholen. Hiermee kunt u klassen aanmelden voor zowel de gastles als de theatervoorstelling.

Aanmeldingsformulier Geldwijs

Neem contact op met


Laat mij terug bellen
Jouw leven moesten wij loslaten. In ons leven houden we jou altijd vast.
Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze lieve collega Frieda Tahamata. Met grote toewijding heeft ze haar taak als mantelzorgconsulent vervuld bij Welzijn Barneveld. Zij was voor ons een zorgzame, trouwe en liefdevolle collega. We zijn dankbaar dat we met haar hebben mogen werken en zullen haar enorm missen.
Er is mogelijkheid tot het tekenen van het condoleanceregister bij Welzijn Barneveld, aan de Wilhelminastraat 12 op werkdagen van 9.00-15.00 uur.
Frieda Tahamata
Houdt u de nieuwsberichten op onze website in de gaten voor meer informatie over de troost- en afscheidsdienst.