BoodschappenPlusbus

 

BoodschappenPlusbus

Heeft u vragen?

BoodschappenPlusbus

Samen er op uit!

In april 2013 werd het project BoodschappenPlusBus, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Welzijn Barneveld, geïntroduceerd in de Gemeente Barneveld.

De doelstelling van het project
De BoodschappenPlusBus is landelijk gestart door het Nationaal Ouderenfonds en heeft tot doel het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen vanaf.de leeftijd van 55 jaar. De groep senioren die zelf niet goed meer in staat zijn om boodschappen te doen of een uitstapje te maken, bijvoorbeeld naar een grote stad, een museum of bezienswaardigheid.

Wat kan de BoodschappenPlusBus voor u betekenen?
Het is mogelijk om een hele of halve dag met de BoodschappenPlusBus op pad te gaan. De bus biedt plaats voor een rolstoel en (tegelijk) maximaal twee rollators.
Het alleen zijn wordt voor ouderen op die manier doorbroken en men kan kennismaken met leeftijdsgenoten contacten aangaan.
U wordt thuis opgehaald en op het einde van het uitstapje weer thuis afgezet.
Vrijwilligers fungeren als chauffeur en/of begeleider om u een gezellige en leuke trip te bezorgen.

De BoodschappenPlusBus is geen taxibedrijf. Daar zijn andere (vervoers-) diensten beschikbaar voor, zoals AutoMaatje en de reguliere taxibedrijven. De BoodschappenPlusBus is een begeleidingsdienst. Chauffeurs en begeleiders helpen u in- en uitstappen bij vertrek, tijdens de rit en als u thuis weer wordt afgezet.

Een reactie:
“Hierdoor kom ik eindelijk weer ergens en blijf ik onder de mensen. Ik ben slecht ter been en mijn familie woont ver weg, anders had ik alleen gezeten. Ik heb mensen die ik via de BoodschappenPlusBus heb leren kennen, zelfs al op bezoek gehad.”

Neem contact op met


Laat mij terug bellen
Jouw leven moesten wij loslaten. In ons leven houden we jou altijd vast.
Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze lieve collega Frieda Tahamata. Met grote toewijding heeft ze haar taak als mantelzorgconsulent vervuld bij Welzijn Barneveld. Zij was voor ons een zorgzame, trouwe en liefdevolle collega. We zijn dankbaar dat we met haar hebben mogen werken en zullen haar enorm missen.
Er is mogelijkheid tot het tekenen van het condoleanceregister bij Welzijn Barneveld, aan de Wilhelminastraat 12 op werkdagen van 9.00-15.00 uur.
Frieda Tahamata
Houdt u de nieuwsberichten op onze website in de gaten voor meer informatie over de troost- en afscheidsdienst.